Oproep editie 2012

Een nieuwe editie van de Prijs Belgische Ontwikkelingssamenwerking is gelanceerd. Deze oproep is open tot 31 maart 2011. U kan in het reglement lezen of u in aanmerking komt voor deelname.

Ik wil me kandidaat stellen

Studie van de traditionele fermentatie van gierst in Senegal: microbiologische en biochemische aspecten

Moussa DIOP student laureaat
diopmous@yahoo.fr

°1965 Senegal
Maîtrise in natuurwetenschappen, Université Cheikh Anta Diop de Dakar, Senegal, 1995

Etude de la fermentation traditionnelle du mil au Sénégal: aspects microbiologiques et biochimiques

Moussa Diop werd gediplomeerd als Master in de natuurwetenschappen aan de universiteit van Dakar, Senegal in 1995. Nadien voerde hij onderzoek uit aan het Laboratorium voor Toegepaste Microbiologie en Industriële Ingenieurswetenschappen (MAGI) en aan de Ecole Supérieure Polytechnique van de Universiteit Cheikh Anta Diop van Dakar.
Hij isoleerde en identificeerde de melkzuurbacteriën in de traditionele fermentatie van gierst, steunend op het fermentatiespectrum op micro-tubules en de API - 50 CH test. Zowel conserverings- en smaakproblemen als de aanwezigheid van enterobacteriën en schimmels rechtvaardigen de controle van het fermentatie- en droogproces. Drie microörganismen werden geselecteerd als starter voor de fermentatie, op grond van hun capaciteit tot verzuring van een vloeibare oplossing van gierstbloem.
Moussa Diop bekwam een DEA (Diplôme d'Etudes Approfondies) diploma in de biochemie van natuurstoffen voor dit werk.